Santas little helper

Oho. Tuli tauko. Onneksi ei sentään näpreisiin, vaan lähinnä tähän bloggailuun. Rykäistääs taasen siis, vähän tiivistetysti vaikka jouluisia pukin apulaiskuvioita.


Marraskuussa törmäsin kirjakaupassa (tai paperikauppoja kai ne nykyään lienevät) askartelupakettiin, jossa oli edelleen trendikkäitä paperipusseja. Näille sisustuselementeille olemme muutaman kaverin kanssa naureskelleet usein ja hartaasti, joten päätin tusata meille kaikille omat. Kotona pakettia avatessani huomasin, että pussukoissa olikin jo himmeällä harmaalla painettu valmiit, ylevät elämänohjeet vahvistettavaksi. Ihan ei näitten valmiitten pohjien ilosanoma puhutellut kaikessa elonriemussaan, joten suttailin vesiväreillä valmiit piiloon ja tussailin muuta päälle. Helppo postitettava oli se. Ensi vuodeksi luvassa tee-se-itse String-hyllykkö samoille tyypeille!


Syksyn aikana tekemiini pieniin keramiikkakulhoihin tein hunaja- ja lakritsimanteleita. Samaa settiä lähti partiolaisten joulumyyjäispöytään. Natiainen intoutui tekemään kavereilleen pienet joulumuistiaispussukat vaahtokarkeista. Opettajalle vietävästä kuuma kaakao -setistä jätettiin lumiukkoetiketti pois, sillä lahjuksenantaja halusi turvata selustansa ja keväisen koulumenestyksensä.


Vanha, halpa markettiompelukoneeni sanoi syyslomalla poks, kun aloittelin tekemään lapsoselle nuorekasta farkkukankaista tilkkupeittoa. Melkein kaksi tilkkua sain ommeltua toisiinsa ja hassattua kaksi farkkuneulaa ja nipun hyviä kirosanoja. Sitten alkoi kone voihkia, ja jotain isompaa vääntyi ompelijan hermojen lisäksi. Lapsonen kohotti tässä vaiheessa kätensä kohti taivasta ja kiitti vuolaasti luojaa, joka säästi hänet nololta jonnepeitolta. (!)

Olosuhteiden pakosta ilahdutin itseäni etukäteisjoululahjalla ja tilasin uuden koneen. Kriteereinä oli ommella farkkukangasta, jotta edes lahkeet saisi lyhennettyä. Viikon päästä kotiin tuli kone, Toyota Oekaki, jolla olisi mahdollista myös vapaaompeluun ja tuunailuun. Pikaisen testailun perusteella tällä voi tehdä vaikka mitä kivaa. Ihan sama, vaikka housut lyhennettäisiin edelleen liimalla tai nitojalla, mutta tällä koneella pääsee rälläämään!
Kommentit

Suositut tekstit