Loppukesän näperrykset

Vanha ompelukone on ollut haaveissa pitkään. Paikkaa sille ei oikein sisällä ole ollut, eikä toisaalta sopivaa yksilöäkään ole tullut vastaan. Tori.fi:tä kesällä selaillessani vastaan tuli naapuripitäjässä sopivan rähjäinen ja hintainen kone. Kun en saanut sitä yölläkään mielestäni (ihan selvästi liikaa kaffetta ja luppoaikaa), soitin seuraavana aamuna myyjälle ja sovin hakureissusta. Langan toisessa päässä oli varsinainen kauppias, joka itse tinki hinnasta vielä pari kymppiä pois minun tinkimiseni jälkeen! 


Koneen jalat olivat tosi ruosteiset, ja niitä rapsutellessa ja hinkkaillessa livahti puoli päivää rattoisasti. Lopuksi hankailin pintaan vielä hellamustaa, jolla tuli upea hopeinen kiilto rautaan. 


Alun perin olin ajatellut irrottaa ompelukoneen ja valaa tason betonista. Kun olin öljynnyt puutason, en hennonut luopua ruosteisesta koneesta. Siitä tuli kiva kontrasti kiiltävään mustaan rautaan. 

Sisälle se ei sopinut vieläkään, mutta terassin kukka- ja lyhtytasona toimii oikein hyvin!Etuterassia koristellessani innostuin tekemään kransseja. Onneksi kaapissa pyöri valmiiksi muutama kranssipohja, joita tuunailin betoninappuloilla, keramiikalla ja kävyillä. Pariin pienempään, ja kaverin suurempaan kranssiin meni mukavasti nappuloita kaapista pyörimästä.
Etuterassin virittelyn jälkeen takaterassi alkoi näyttää tylsältä, joten seuraavaksi pitää miettiä sen kuviot hauskemmiksi.


Kommentit

Suositut tekstit