Vihdoinkin!

Poijjaat lähtivät viikonlopuksi mökille. Ennen kuin perävalot olivat mutkan taa kadonneet, olin öljyämässä kumista porrasmattoa ja rapistelemassa betonisäkejä. Pari kesää on pitänyt tehdä terassin rappusten jatkoksi isompi astinkivi, ja nyt ramppareiden määrä pihassa vähentyi oleellisesti pariksi päiväksi. Saman tien töihin siis!


Mallailin erimuotoisilla matoilla puolipyöreän muodon parhaaksi vaihtoehdoksi. Muottien tekoon olen aina ollut tosi laiska. Mielestäni betonihommia ei kuulu aloittaa puutöillä. Kaivoin vähän mattoa isomman montun, syvyydeltään ehkä 5 cm. Mittailin ja nipsauttelin voimapihdeillä monttuun sopivan teräsverkon tuennaksi, noin puoleenväliin syvyyttä, ja sekoitin lääryn. Kuivabetonia (S100) oli jäänyt kukkapenkin reunusten teosta säkillinen, ja arvioin sen riittävän. Se toimii isompiin laattoihin paremmin suuremman raekokonsa takia. Hätävaraksi varastosta löytyi myös säkki S30-tavaraa, jos lääryä ei tulisi tarpeeksi. Ajattelin sillä saatavan myös siistimmän pinnan.

Lääryt oli aika nopea tehdä, kun betonikurssin jäljiltä oli kamppeet nätisti hollilla. Tein tosi jämäkän soosin. S100 oli hupasaa tavaraa, joten puoli säkkiä kolmikymppistä piti surauttaa vielä lopuksi pintaan. Tasoittelu lopuksi ja vot, hyvä tuli. Öljytyn kumimaton painelin varovasti pintaan ja peittelin koko höskän muoveilla. Hyvää yötä. Ehdin vielä sopivasti seuraamaan Walesin ottelua - isoilla voluumeilla!



Aamulla ampaisin pihalle heti herättyäni. Hyvin oli kakkara yönsä nukkunut, joten irrotin varovasti maton. Ehkei olisi tarvinnut painella sitä niin hartaasti ja syvään lääryn sekaan, sillä kuvio oli aika syvä. Tuntuisikohan tuo paljaan jalan alla ikävältä? Sitä pitää nyt odotella pari päivää, ennen kuin pääsee testaamaan. Holvasin vettä päälle, peittelin ja varjostin. Sitten jännitetään, miten sen saa kuivateltua hitaasti seuraavan kahden päivän luvatussa helteessä. Juomaa ja varjostusta vaan - meille molemmille!

Kommentit

Suositut tekstit