Paskempi juttu

Ei ole monta päivää siitä, kun natiaisen kanssa tuumattiin kuusiaidan pitävän jo supikoirat loitolla. Jonkun elukan kulkuaukko kasvimaan takaa löytyi, mutta epäilimme sitä rusakon rallireitiksi. Väärin meni. Supi-peijakas oli heittänyt lokakuun DIY-haasteen naapurin kissalle, ja kilpaa olivat sontineet saman kukkapenkin reunalle. Paikka oli onneksi valittu maltillisesti pihan rauhallisimpaan kulmaan, eikä siitä aiheudu meille suurempaa häiriötä. Sontikoot nyt sitten sinne sydämenstä kyllydestä. Tai persiinsä. 


Syysloman alussa olen ruukannut istuttaa talvivalkosipulit. Perinteisen Alexandran lisäksi olin tilannut Hyötykasviyhdistykseltä myös Kodaver-lajiketta pari kappaletta, ja lämpimässä vedessä liottelun jälkeen ne olivat valmiit kasvimaalle. Kalkkia olin levitellyt maalle jo aiemmin, nyt huitelin istutusvakoihin kanankakkaa ja vettä päälle. Kynnet pystyyn ja multaa päälle. Lopuksi haravoin ja levittelin mullan päälle lehtiä eristykseksi, jos sattuu pakkasta tulemaan ennen juurtumista. Vaahteran lehdet ajelin ensin työnnettävällä ruohonleikkurilla murksaksi, sillä ne maatuvat hitaasti, eikä Nakkekaan ollut niihin pystynyt.



Olin unohtanut napsia kesän valkosipuoleista kukkavarret, joten itusilmuja riitti yllin kyllin. Niitä on nyt jaettu ystäville ja kylänmiehille, ja omaan maahankin niitä riitti vaikka hurumykke. Nyt odotellaan kevättä peukkuja pidellen. Idioottivarmasti ne ovat kyllä joka kevät esiin punkeneet.


Kasvimaa on onneksi ihan päinvastaisessa nurkassa elikoitten huussiin nähden. Joku oli kuitenkin käynyt kolmen laarin mullan päälle jo jälkensä tillistelemässä. Halusin varmistaa, etteivät wannabe-rukkaset innostu kaivelemaan istutuslaatikoita - vaikkei niillä näkynyt olevan mitään intressejä peitää jätöksiään.  Sipulien kanssa samaan laatikoon olin viimein loppusijoittanut pensasmustikat, jotka pitää suojata talveksi rusakoilta. Onneksi sattui kanaverkkorullassa olevan juuri parahultainen metrimäärä koko sipulilaarin ympäri. Muitten laarien päälle laitoin keppejä ja kaaria vessaefektin minimoimiseksi. Ei tällä virityksellä estetiikkapisteitä kerätä, mutta kissanpaskattomia valkosipuoleita kylläkin. Se riittää. 






Kommentit

  1. Voih, nuo supikoirat on epämiellyttäviä vieraita. :/
    Voitit lokakuun DIY-haasteesta Syty valolle -kirjan! Onnittelut! :) Laitatko yhteystiedot s-postiini arjeniloja@luukku.com, niin laitan kirjan matkaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit