Paikka paikan päälle

Keramiikkatöiden onnistumisen huumassa ja suoranaisessa flow-tilassa oli hyvä hetki ottaa ompelukone esiin. Sillä keinoin palaa takuuvarmasti maanpinnalle ja muistaa oman kuolevaisuutensa.

Kuolemaa oli uhmattu myös eskarin jäisessä liukumäessä, joka söi toppahaalareita enemmän kuin paikalliseen rismaan ehdittiin paikkausmateriaaleja tilata. Muutenkaan tarrapaikka ei vakuuttanut, sillä kahden eskaripäivän jälkeen siitä ei ollut jäljellä kuin tahmea muisto. Oli saatava jotain ydinpommia ja eskarilaista kestävää materiaalia tilalle.

Insinööri lähetettiin työpäivänsä päätteeksi kangaskauppaan paikkatarpeita ostamaan. Tuli kotiin sellaisen kangaskassillisen kanssa, että näillä saatetaan kyllä eskarilainen alttarille saakka. Oli metrisiä tilkkuja jotain Hardwearia ja autonpressukankaita. Hardwear vaikutti lupaavalta vaihtoehdolta, joten sitä polveen mallailemaan.


Paikkaa ei tietenkään voinut kuorikalvon takia tikata suoraan haalariin, mutta onneksi Pattex-naisen varastoista löytyi kangasliimaa. Paikkalapun reunojen rispaantumisen estin kääntämällä ja tikkaamalla reunat huolella. Huolittelu hämmensi sivusta seuranneen insinöörin mielen pitkäksi aikaa. Ronskisti kangas-Pattexia pinnoille, ylimääräisten tursuliimojen pyyhkäisy, ja paino yöksi päälle. 


Aamulla raaputtelin puhelinluetteloa housunpolvesta, hyvin irtosi kynnellä ja kostealla rievulla. Annoin kuivua vuorokauden loppuun. 

Liimahuuruissa odotellessani intouduin päälystämään Ikean puisia lehtikoteloita decoupage-meiningillä. Persoonallisen ilmeen aikaansaamiseksi (hitto näitä mainoslauseita) valitsin Tukholman kartan yhteisten kesämuistojen kunniaksi. Karttoja olin jemmaillut tätä tarkoitusta varten jo pidemmän aikaa pussillisen.

Tuli tosi persoonallinen. Tosi. Helvetissä ei varmaan muuta tehdäkään kuin decoupage-töitä päivät yöt. Eskarilaisen naamasta näki, että hän mietti tosissaan sanavarastonsa läpi kieltäytyäkseen kohteliaasti tarjotusta Akujen säilyttimestä.


Iloisempiin asioihin. Viikon on polvipaikka menoa kestänyt! Ei hapsota tai repsota mistään. Nyt on vaan operaatio uusittava, sillä eskarilaisen hanurissa näyttää olevan ylimääräinen reikä. Taidan samalla vahvistaa toisenkin polven. Tai kietoa koko jannun Hardweariin.


Kommentit

Suositut tekstit