Periaatteita kaupan. Halvalla.

Aika pitkään sitkutin. Useamman vuoden kuitenkin. Ajattelin, että meidän pihaan sitä hökötystä ei tule. Sysirumaa mauttomuuden mausoleumia, silmiinpistävää sinistä muovia ja mustaa verkkoa. Rautahäkkyrää, tielläolijaa, pihantukkoa. Mitään niin rumaa en periaatteestakaan halua tuijotella omalla pihallani, tai olohuoneen ikkunasta. 

Tuli vappu ja nyt tuijotan. Onnellista lasta pomppimassa trampallaan. Onhan se ihan kamala (tramppa), mutta olkoon. On tässä viimeisen kuuden vuoden aikana myyty halvalla muitakin lapsiinliittyviä periaatteita. Itse asiassa varmaan kaikki ennen lapsen syntymää tai tiettyä ikäväihetta ajattelemani periaatteet. Aamulla ei katsota telkkaa kun se tylsistyttää (paitsi viikonloppuisin aamiaisen jälkeen, että itse saa juoda kahvit ja lukea lehdet rauhassa), mattotelineellä ei saa kiipeillä kun se keikkaa (hienosti kyllä kehittää motoriikkaa), ylimääräisiä välipaloja ei saa napostella kun se reikiinnyttää (jatkuva ruohosipulin tai kirsikkatomaattien tai vattujen natustaminen on kuitenkin terveellistä)... lista on loputon. Onhan tuossa trampassa paljon hyviäkin puolia. Muun muassa se, että nyt voin tehdä pihahommia (lueskella) rauhassa. 



Absoluuttisen rumuuden vastapainoksi  piti istuttaa orvokkeja. Helpotti heti. Idänsinililjat, helmililjat ja lumikellot kukkivat melkein mattona, neljässä vuodessa ne ovat levinneet kiitettävästi. Krookukset säilyivät tänäkin vuonna häkkyröiden alla rusakoilta turvassa. Suurin muutos kohti kesää syntyi, kun poistin suojaverkot puiden ympäriltä. Tuli heti tilaa hengittää! Kun joku vielä nakkelisi verkot pihalta autotallin vintille.




Kasvimaalla talvivalkosipulin alut ponkivat pintaan muikertelevissa riveissä, insinöörin silmiä tämä näky varmaan särkee tramppaa enemmän. Kääntelin viimekesäiset herneenvarret ja muut kasvijätteet mullan alle ja harasin pinnan valmiiksi kylvöksiä varten. Syyhyttelisi kovasti jo! Aitaviritykset oli pakko laittaa kasvilavojen ympärille naapuruston sontivien kissanpenteleitten takia. Monenlaista viritystä on yritetty, jotta ne älyäisivät pysyä loitolla, mutta mikään ei tunnu auttavan. Ostoslistalla on nyt SuperSoakerTurbo5000MaximumJeejee, jonka laitan takaoven viereen valmiiseen latinkiin (pyssykieltoperiaate - myyty).


Kommentit

Suositut tekstit