Siellä lepää!!!!


Helatorstaiaamuna kylvin kasvimaalle herneet, retiisit, pinaatit ja salaatit. Kuusvee halusi palstalleen porkkanaa, herneitä, salaattia ja kehäkukkia. Töhinää oli sen verran runsaasti, että kiertoviljely meinasi unohtua. Jos keski-ikäisiä pidetään jämähtäneinä, kuusveet ne vasta jämähtäneitä ovatkin. Ihan tosissaan sai selittää kiertoviljelyn ideaa ja perustella viime vuonna hyväksi todetun laatikon vaihtumista. Hartaasti ja pitkään hän valitsi uutta kasvatuslaatikkoa, kunnes valinta osui mustaherukkapensaan vieressä olevaan. On kuulemma kätevää napostella toisella kädellä herneitä ja toisella mustaherukoita. On se viksu.

Muutama päivä oltiin etelämpänä reissussa kärsimässä koivuallergiasta. Äitienpäivänä sama siitepölytilanne oli levinnyt kotikonnuille. Pihatöihin oli silti heti päästävä. Naapurit varmaan ajattelivat, että aika tunteella rouva kasvimaallaan puuhailee, kun tyrskin räkä poskella ja silmät umpeen muurautuneina perunaa maahan Fiskarsin autolumilapiolla (vau, se on oikeasti termi - googletin). Mutta sinnikkäästi sain kaiken laitettua ja Annabellet harsoilla peiteltyä. Siellä lepää! Yöpakkasia ja lätkäkisojen loppumista odotellessa.


Kolmessa vuorokaudessa pihalla oli tapahtunut hurjasti! Mustaherukan lehdet olivat suurilla hiirenkorvilla, ja harsojen alle kylvetyt retiisit ja nauriit olivat nousseet pintaan. Nurmikko oli kasvanut niin, että Nakke pääsi talviteloilta rouskutushommiin. Touhu sujui, kuin ei olisi talvea välissä ollutkaan. Ainoan hämmingin aiheutti tramppa, jonka jalkojen poikkipuiden päälle nakke sai pönnättyä itsensä jumiin. Tramppa siirrettiin väliaikaisesti seinän viereen, missä se alkoi miellyttää myös silmää enemmän. Väliaikainen muuriviritys trampan juurella pitää muuttaa pysyvämmäksi, kunhan viimeinen leposija varmentuu.

Siitä löyhäisen aasinsillan kautta tulevan kesän työhuoneeseeni, jonka virittelin terassille juuri ennen veroilmoituksen viimeistä jättö- ja luonnollisesti myös täyttöpäivää. Ajattelin laittaa liitteeksi kuvan ja kuitin, työhuonevähennysmielessä, kun on tuo ikävä kirjanlukuvelvollisuus työn puolesta. Jätin laittamatta. Vittuiluna olisivat kuitenkin ottaneet. 



Kommentit

Suositut tekstit