Historiallisia hetkiä: ompelu-flow!

Eräs sunnuntainen extempore-kirppisreissu poiki harvinaislaatuisen tapahtumaketjun: onnistuneen ompelusession jos toisenkin. Rekissä roikkunut tyttösten hauskannäköinen farkkuhame oli niin kassiainesta, ettei sitä voinut jättää rauhaan. 
Kotona pyörittelin hamosta ja mietin tulokulmaa täystaidottomalle ja hermottomalle ompelijalle sopivaksi. Onneksi on netti ja juutuubi meitä varten, ja aika pian löytyi Yhteishyvän selkeä opasvideo laukuntekoon vanhoista housuista.

Kun kymmenen katselukertaa oli täynnä, päätin kaivaa ompelukoneen ja jemmafarkkuja esille. Toisista farkuista leikkasin lahkeen pituuden, josta sain jatkopalan hameeseen pohjaa varten. Pohjaan tein jopa päätykolmiot (!) videosta innostuneena. Tosin jossain välissä video ja aivosoluni eivät ihan kohdanneet, ja huomasin ommelleeni pohjakolmion kiinni kassin kylkeen. Mutta selvästi olen nyt loman aikana jalostunut ihmisenä, sillä toimenpiteiksi riitti ilmalämpöpumpun turboviilennys ja 15 katselukertaa kolmion ompelusta. 

Kantohihnaksi pääsi vanha vyö, jonka solkilenksut jätin laukun sisään avainnipun kiinnitystä varten. Kassin sulkemista varten leikkasin kolmansista farkuista vyölenkin, jonka ompelin toisesta reunasta kiinni, ja jonka toisen pään saa farkkuhameen vyötärönappiin.


Tästä tuli hauska ja tilava kesäkassi. Rantsukamat, molempien pyöräilykypärät, eväät, kirja - kaikki mahtuvat sinne. Ja taskut on näppärät kaikelle pikkusälälle & kännykälle. Toimivuus ja tilavuus testattiin heti seuraavana päivänä liikennepuistossa ja paluumatkan kauppareissulla. Suurin juttu  on varmaan kuitenkin onnistumisen ilo, mikä on harvinaista herkkua näissä ompeluhommissa!
Ai niin, siltä kirppisreissulta muuten lähti mukaan retronurkkaukseen Finellin Kehrä-kahvipannu. Söpö!Kommentit

Suositut tekstit