Kuivakukkia

Pihalla kukkii pari viikkoa etuajassa, ja kuivuuden takia pikavauhtia. Lumipalloheisi intoutui puskemaan kukkia ihan täyteen, eikä kirvoja juuri näy. Juhannusruusu ´Juhannusmorsian` on täydessä kukassa yhtä aikaa ´Tove Janssonin` kanssa. Purppuraheisi aloittelee kukintaansa, mutta yksi albiino-oksansa on jo täydessä tällingissä.

Omenapuut pitävät välivuotta, eivätkä jaksaneet paljoa kukkia. Perheomenaan on tulossa hedelmiä aika kivasti. Varttamiset onnistuivat ihmeen hyvin: kahdestakymmenestä vain kolme kärkeä kuivahti. Näistäkin kahdesta puuttui muovipussi. Kerran pari viikossa sumuttelin pusseihin vettä, etteivät helteillä haihduttaisi liikaa. Hyvin toimivat, minikasihuoneet. Paitsi ´Kerstillä`, joka oli tullut pussista läpi.


Sääliksi käyvät ne, jotka ovat tänä keväänä pihaa perustamassa ja joutuvat kastelemaan koko ajan. Olen yrittänyt sinnitellä kastelematta perennoja ja nurmikkoa, mutta vähitellen pitänee luopua tästä periaatteesta. Uusille istutuksille, kesäkukille ja kasvimaalle olen vettä kantanut, mutta nyt alkaa nurmikon lisäksi kuusiaita kellertää pihan kuivimmasta kohdasta. Tippukastelu toimii onneksi kasvihuoneessa hyvin. Tänä vuonna se solahti kertalaakista kohdilleen, taisi välivuosi tehdä sillekin hyvää. Tomaatit ja kurkut kasvavat kohisten!

Mummulassa olivat laittaneet järveen uuden uppopumpun ja kastelujärjestelmän, joka pääsi heti tositoimiin. Ja mikäpä sitä on järvivedellä kastella. Ilmaista ja sopivanlämpöistä, muttei vielä uimiseen. Siksipä tyydyimme souteluun.
 Kommentit

Suositut tekstit